Helpompi versio

 1. Hommaa lattaa.
 2. Poraa ja sahaa oikein.

Työläämpi versio

 1. Hommaa sopivaa lattarautaa esim. 40x4 mm (paksuudet 3-6 mm soveltuu varmasti myös)
 2. Putsaa porakoneeseen kiinnitetyllä terässudilla (jos paljon ruostetta yms.) ja jollain sopivalla aineella varastorasvasta ja irtoliasta. (Käytin käsienpesuun tarkoitettua hiekkapastaa)
 3. Lataa CAD-ohjelmisto esim. ilmainen LibreCAD (toimii Windows-, OSx ja Linux-käyttöjärjestelmillä) tai jokin muu, joka pystyy avaamaan ja tulostamaan dxf-tiedostoja
 4. Lataa koneellesi dropit.dxf koneellesi. (Klikkaa oikealla hiiren painikkeella ja valitse Tallenna linkki nimellä (Save link as)...)
 5. Avaa se valitsemassasi ohjelmistossa. Sen pitäisi näyttää kuvan (alla) kaltaiselta. Suositus olisi, että vaihtajan kiinnityksen ja kiekon navan keskikohdan väli olisi 30 mm, mutta 29,99 mm riittänee. :)
 6. Oikealla ohjelmistossa on Layer list, jossa riveinä: 0 (nolla) ja Mitat. Klikkaa Mitat -kohdan edessä olevaa silmää, jolloin mitat katoavat kuvasta, koska emme halua tulostaa niitä.
 7. Valitse File -> Print preview, jotta näet miltä tuloste tulee näyttämään paperilla (A4).
 8. TÄRKEÄ! Valitse skaalaukseksi 1:1 , muuten kuva tulostuu väärässä koossa. Tämä valitaan yläpalkin pudotusvalikosta, joka on vähän Info-valikon alapuolella.
 9. Tulosta kuva (File -> Print)
 10. Leikkaa kuviot paperista ulkoreunoja myöten (tai vähän isompana) ja liimaa ne (esim. Erikeeper, puuliima, yleisliima) pestyyn lattarautaan
 11. Poraa lattarautaan reiät 10mm (paitsi vaihtajan kiinnitysreikä). HUOMIO: Vaihtajan kiinnitysreikä tulee porata sen mukaan millainen kierretappi on käytössä. Vaihtajan kiinnityksen kierre on M10x1 (millin nousu kierteessä, harvinaisempi koko). Tarkista käyttämäsi kierretapin tarvitsema alkureikä. Se ei ole 10 mm, joten älä poraa vahingossa vaihtajan reikää kokoon 10 mm.
 12. Poraa vaihtajan kiinnitysreikä (huom. edellinen kohta) ja tee siihen M10x1 kierre.
 13. Leikkaa palat irti lattaraudasta ja viilaa siistiksi.

dropit_screenshot.png
Dropit CAD-ohjelmassa