Nojapyörän erikoisosat


Ketjuohjainrullat

Ketjuohjainrulla nimensä mukaisesti ohjaa ketjua halutussa kohdassa toiseen suuntaan. Näin voidaan muuttaa ketjun linjaa halutunlaiseksi. Joissain pyörissä on tehtaalla valittu sellainen ketjuohjainrulla missä ketju makaa kumisen o-renkaan päällä, tämän etuja on hiljainen toiminta mutta o-rengas pitää muistaa vaihtaa säännöllisesti, kerran o-renkaan katkettua ketju syö rullan nopeasti pilalle. Kestävämpiä ketjuohjainrullia saa tilaamalla esim. icletalta

Ostaminen

Rakentaminen


Istuin

Istuin eli penkki on ehkä tärkein mukavuuteen liittyvä yksittäinen osa. Penkkimalleja on useita, usein pyörää ostettaessa on mahdollisuus valita penkin koko ajajan pituuden mukaan.
  • Trikessä käytetään useasti verkkoistuinta minkä hyvä puoli on, että ilma kiertää ja selkä ei hikoa niin herkästi, tällaisen istuimen saa myös osaan 2-pyöristä nojakeista. Itserakentajat käyttävät useasti verkon tilalla joustavaa hihnaa mikä lisää ajomukavuutta epätasaisella pinnalla. Verkko- ja remmi-istuinten haittapuolena on joustavuus. Kovassa polkemisessa penkin jousto syö osan poljentatehosta. Verkkopenkki sopiikin parhaiten niille joille nopeus ei ole oleellinen tekijä.
  • Yleisin penkkimalli on muotoiltu lujitemuovipenkki irtopehmusteella, nykyään on saatavana Ventisit -irtopehmustetta mikä on ilmavampi ja näin selkä ei hikoa niin herkästi.
  • Keveimmät istuimet on valmistettu hiilikuidusta jolloin paino voi jäädä alle puolen kilon, näitä voi kysyä omalta nojapyörävalmistajalta.
  • Useat itserakentajat tekevät istuimen myös vanerista.

Niskatuki

  • Mitä makavampi on istuinasento sen tärkeämpi varuste niskatuki on, erilaisia niskutukityyppejä....

Ketjuputket

Ketjuputket tarkoittavat yleensä muovisia putkia, joiden läpi ketju kulkee tietyillä osin pyörää. Putkien tärkein tehtävä on suojata kuljettajaa likaamasta itseään ketjuihin. Lisäksi putki vähentää ketjun heilumista, ja helpottaa ketjun pysymistä ohjainrullilla/rattailla. Lisäksi ketju saattaa suojata ketjua likaantumiselta, kun renkaat heittävät likaa putkelle eivätkä ketjuun. Huonoina puolina voidaan pitää ketjun aiheuttamaa rahisevaa ääntä sen kulkiessa putkessa ja lian kerääntymistä putken sisään. Ketjuputken puhdistus onkin tarpeellinen kausihuollon toimenpide, putken kestoikää on mahdollisuus jatkaa kiertämällä putkea 1/4 kierroksen aina 2000 km välein.

Ostaminen

Metritavarana sopivaa tavaraa ketjuputkeksi myy mm. Etola. 16x2 mm PVC-putkea saa kahden metrin pätkinä ainakin harmaana, jonka voi maalata. Useimmissa pyörissä käytettävää alkuperäistä mustaa putkea saa tilaamalla saksasta

Katteet ja tuulilasit


Nojapyörään on mahdollista asentaa 'tuulilasi'. Kate suojaa kuljettajaa viimalta ja sateelta, ja mahdollisesti myös pienentää ilmanvastusta. Useimmat ovat läpinäkyvää muovia, mutta läpidäkyvyyden suhteen on syytä olla hieman kriittinen. Pleksissä oleva lika, höyry ja vesipisarat heikentävät näkyvyyttä dramaattisesti. Lisäksi pleksi aiheuttaa runsaasti vääristymiä mikäli sen lävitse katsotaan kovin viistosti. Ongelmia alkaa olla mikäli tuulilasista pitäisi nähdä läpi kohdasta joka on alle 45 asteen kulmassa katseeseen nähden.
Tästä syystä etukate ei sovi kovin makaaviin pyöriin. Käyttökelpoisuus riippuu toki olosuhteista missä ajaa, kuljettajan mieltymyksistä, jne.

Ostaminen