Nojapyöräfoorumin keskustelu Itse tehdyt rattaat / kokemuksia ovaaleista rattaista?

Ohjeita englanniksi Fleettrikes ja IHPVA

Materiaaliksi suositellaan noin 3 mm paksu alumiini. Hampaat joutuu ohentamaan 2 mm paksuisiksi. Ilmeisesti 2mm alumiinilevy on liian heikkoa ettei kestä.

(alkuperäinen teksti mhelander)

Mulla oli seuraavia työkaluja näissä ratasprojekteissa:

  • Tulostin jolla sprocket.exe ulostaa A4 ja A3 1:1 porauskaavioita. Huomaa että M$-sontakasan kirjoitinajurit sekoilee täydellisesti joten voit joutua asettamaan paperiksi A3, tulostuksen kooksi A3, ja lappeelleen, että onnistuu
  • Teippiä jolla paperin saa pysymään paikallaan seuraavassa
  • Teräväksi rälläkällä teroitettu pistepuikko jolla noihin alle millin ympyröihin osuu Piranha -poranteriä joissa 2-3 mm avausterä keulilla, varsinaiset koot 8mm (hampaat) ja 12mm (upotukset hämähäkin pulteille/muttereille)
  • 10mm poranterä (joilla upotuksen teon jälkeen porataan edellisille läpireikä)
  • Pylväsporakoneesta on apua. Ekat rattaat tein omassa tallissa porakoneella -pylväsporaustelineessä (oli huonolaatuinen, klappia ei saisi olla mutta pora oli parempi kuin jäljempänä käytetty pylväspora). Tavasti: bilteman porakone-telineelläkin saa tehtyä toimivia
  • mehlander: Pieni rälläkkä jossa 1-1.5mm metallin katkaisulaikka. Tavasti: rälläkkä sulattaa ja tekee karmeaa jälkeä. Sähkö-pistosahan terä kuumenee ja tarttuu. Rautasaha tai vaikka puulle tarkoitettu kuviosaha toimii paremmin. Alumiini on pehmeää, menee puusahallakin.
  • Sylinterimäinen työstöterä, olikohan karbidia tai jotakin (IKH:sta löytyi).


Homma menee pääpiirteittäin näin: tulosta piikkausta varten sapluunat ja teippaa levylle. (Tavasti: paperiliimalla paperi kiinni levyyn, ei oteta pois kesken teon). Napsuttele keskipiste, kiinnitysreiät ja hampaat. Ota paperi pois ja ala poraamaan, ensin upotus kiinnitysreiälle ja terää vaihtamalla itse läpireikä (käytin lukkopihtejä lukitsemaan levyn per reikä). Sitten poraamaan hampaita, tämän tein käsivaralta ilman levyn kiinnitystä.
Sitten rälläkällä hampaiden reikien ulkopintaa pitkin reunojen pois leikkaus. Sitten keskelle oikealla säteellä ympyrä ja rälläkällä parin millin päähän turhan levymateriaalin poisto. Sitten pistin poraan sylinterimäisen jyrsinterän jolla viimeistelin ympyrän mittaan.
Rälläkällä hampaat suurin piirtein oikeaan muotoon ja viimeistely käsiviiloilla (pyöreä ja latta). Lopuksi ohensin 3mm levyn paksuudesta johtuen hampaat 2mm:n vahvuuteen katkaisulaikalla; kiinnitin rälläkän työpöytään ja käytin levyjä tms jotta sain poiston määrän sopivaksi. Lopuksi siloittelin, myös hieman terävämmäksi, hampaita hiomapaperi-lamelli laikalla ja viimeistelin käsiviiloilla purskeet veks. (Tavasti: ohennus menee normaalilla viilalla. Ratas pöydällä)

Työssä- ja lenkillä käyvänä sain kahdet rattaat tehtyä käytännössä kahdessa illassa. Viimeistelyn suoritan sisään ajamalla, en enää jaksanut viilata isompaa täydelliseksi. Kun tulee helposti sitten otettua liikaa ja joka tapauksessa ajamalla ratas kuluu parempiin mittoihin kuin yo välineillä tekemällä vaikka kuinka yrittäisi.